Helsinki + Digitalisaatio + Design = Ihmisen muotoinen kaupunki.

Kun yhtälöön lisätään dialogi yritysten ja käyttäjien kanssa, syntyy Ihmisten muotoilema kaupunki.

 

Ihmisten muotoilema kaupunki -tapahtuma kutsuu yhteen fiksumman asiakaskokemuksen tekijät Helsingin kaupungintalolle joulukuun 4. päivä. Kuinka yritykset ja kaupunki rakentavat yhdessä maailman edistyksellisimmän arjen Helsinkiin ja muihin kuutoskaupunkeihin?

Tapahtuman järjestävät Helsingin kaupungin 6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -tiimi ja Digitaalinen Helsinki -ohjelma. Järjestäjiä yhdistää kiinnostus digitaalisten palveluiden ja kaupungin asiakaskokemuksen kehittämiseen.

“Laadukkaat palvelut ovat kaupungin ydin. Muotoilemme yhdessä yritysten, yhteisöjen ja kaupunkien asiantuntijoiden kanssa ennakkoluulottomia ratkaisuja ja yhteistyön paikkoja palveluiden kehittämiseen”, kuvaa projektipäällikkö Heli Rantanen 6Aika Avoin Osallisuus ja asiakkuus -hankkeesta.

Tapahtumassa puheenvuoron pitävät muun muassa Helsingin kaupunginkanslian va. tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Markku Raitio, kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho sekä digitaalisen todellisuuden asiantuntija Esko Kilpi. He luotaavat digitaalisen murroksen ydintä niin kaupunkikokonaisuuden kuin työelämän näkökulmasta.

”Kuulemme myös kuinka design, dialogi ja digitaalisuus avaavat tien kohti ensiluokkaista asiakaskokemusta”, projektisuunnittelija Anu Markkola sanoo.

Tapahtumassa on tärkeässä osassa yhteiskehittämisen uusien menetelmien kokeileminen työpajoissa.

”Haluamme korostaa dialogia kaupunkikehittämisen eri puolet tuntevien osaajien välillä”, kertoo Heli Rantanen.

Työpajoissa tapahtuman osallistujat piirtävät yhdessä asiakaskokemuksen, palvelumuotoilun ja datan hyödyntämisen suuntaviivoja tulevaisuuden kaupungissa. Työpajoja fasilitoivat muun muassa organisaatiokehittämisen asiantuntijat IMPROVment ja Innotiimi.

Tapahtuma on avoin kaikille kaupunkikehittämisestä kiinnostuneille. Osallistujamäärä on kuitenkin rajattu, ja yritysten edustajat ovat etusijalla ilmoittautumisessa.

Tutustu tarkemmin Ihmisten muotoilema kaupunki -tapahtuman ohjelmaan alla olevaa linkkiä klikkaamalla ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen